Heel veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om online de auto te verzekeren. Er is ook nauwelijks iets handigers voor te stellen: het afsluiten van de autoverzekering van je keuze vanaf je eigen comfortabele bank. Bovendien is dit ook nog eens supersnel gebeurd. Bij bijvoorbeeld Univé ben je al binnen 2 minuten helemaal klaar. Zodra je je bestelling hebt afgerond, is de auto direct goed verzekerd en klaar om de weg mee op te gaan. Ook online je auto verzekeren? Met de keuzehulp van Univé is online je auto verzekeren voor iedereen binnen handbereik. Naast 3 verschillende basispakketten zijn er ook vele aanvullende opties mogelijk. 

Maak een keuze uit deze 3 autoverzekeringen

De basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen, zijn de WA, WA+ en de All Risk. Er is geen diepgaand onderzoek voor nodig om erachter te komen wat deze allemaal betekenen, want alle info die je nodig hebt staat al voor je klaar. Op de website van de verzekeraar vind je per pakket de dekkingsgraad. Het is belangrijk, en zelfs verplicht dat je sowieso uit deze een keuze maakt. Het maakt hierbij niet uit voor welke van de verzekeringen je uiteindelijk kiest. De WA is de goedkoopste en dus ook de minst uitgebreide optie. Hiermee is alleen schade verzekerd die je veroorzaakt aan anderen en de spullen van de ander. Voor schade aan anderen is het maximale uit te keren bedrag €6,1 miljoen. Voor wat betreft de bezittingen is dit maximaal €2,5 miljoen. 

Met dit pakket is ook ruitschade gedekt

Wat nog te weinig mensen weten, is dat ruitschade niet valt onder de WA. Hiervoor heb je minimaal een WA+ autoverzekering nodig. Deze is enkele euro’s duurder dan de Wettelijke Aansprakelijkheid, maar biedt heel veel meer. Hiermee is namelijk niet alleen schade toegebracht aan anderen gedekt, maar ook in bepaalde situaties aan de eigen auto. Denk bijvoorbeeld aan brand, diefstal of inbraak. Joyriding valt tevens onder de WA+, net als schade ontstaan door natuurgeweld. Aangezien er steeds vaker extreem weer voorkomt in ons land, hoeft dit geen overbodige luxe te zijn. Rijd je onderweg een loslopend dier aan? Ook dan kun je rekenen op een vergoeding van de schade vanuit de WA+. 

Met Pechhulp compleet ontzorgd

Ga je liever voor de meest uitgebreide dekking waarbij álle schades aan de eigen auto vergoed worden? Dan is de All Risk-verzekering het ideaalste pakket. Hiermee geniet je van alle voordelen van de WA+, maar dan inclusief schade aan de eigen auto als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding. Het maakt hierbij niet uit wiens fout het is. Bijkomend pluspunt van de All Risk is dat je recht hebt op gratis vervangend vervoer, mocht je auto dusdanig kapot zijn dat reparatie bij een vakgarage de enige juiste optie is. Hecht je ook veel waarde aan zowel jezelf als je medepassagier(s), dan is het aan te bevelen om ook eens te kijken of een inzittendenverzekering van meerwaarde kan zijn. Zo zijn er nog veel meer aanvullende verzekeringen om eventueel een keuze uit te maken, zoals de Pechhulp. Hiermee ga je pas écht zorgeloos de weg op.