Weet je dat er een verschil is tussen banden van personenauto’s en camperbanden & RV banden? Zo niet, voel je dan niet slecht. De meeste mensen zijn zich er ook niet van bewust dat er een verschil is. Dit artikel zal u helpen om het verschil te leren en ervoor te zorgen dat u de juiste banden gebruikt voor uw CAMPER of camper.

Wanneer we kijken naar de twee verschillende soorten banden, zou je niet in staat zijn om visueel te vertellen dat ze verschillend zijn, maar er is een significant verschil tussen hen. Banden van personenauto’s zijn ontworpen voor tractie en handling over verschillende wegdek. Camper banden zijn ontworpen voor kracht om het gewicht van de camper en de inhoud ervan te ondersteunen en om de stress van bochten en rug te verwerken.

Camper- en trailerbanden zijn voorzien van “ST” op de zijwand. De ‘Special Trailer’ (ST) banden zijn gebouwd voor een betere duurzaamheid met hoge snelheid, langere trektijd en schadebestendigheid onder zware belastingen. Trailer band constructie varieert nogal wat van autobanden, om die reden, is het belangrijk om de juiste band te kiezen voor uw sleeptoepassing.

In het algemeen, trailer banden hebben dezelfde belasting bereik (of laag) van kraal tot kraal en zijn bias-laag constructie. Dit type constructie zorgt voor een stijvere zijwand die veiliger slepen biedt door het verminderen van trailer sway problemen. Het gebruik van ‘Personenauto’ (P) of ‘Light Truck (LT) banden op een CAMPER, camper of aanhangwagen wordt niet aanbevolen vanwege de constructie. Ze zijn meestal radiaal of bias-belted, waardoor voor een meer flexibele zijwand die kunnen leiden tot meer trailer zwaaien en verlies van controle.

De banden van het personenauto’s bepalen gewoonlijk hun voorwaarde door de hoeveelheid profieldiepte die zij hebben. Aangezien trailerbanden zijn ontwikkeld met een sterkere zijwand en omdat campers niet zo veel worden gebruikt als onze personenauto’s, slijt het loopvlak normaal gesproken niet zo snel, zodat de zijwandconditie gecontroleerd moet worden voor alle campers en aanhangwagens. De meeste trailerbanden hebben een levensduur van 3-5 jaar, maar dat kan aanzienlijk worden verlengd als de banden worden behandeld met een bandenbehandeling en bedekt wanneer ze niet in gebruik zijn.