In bepaalde gevallen kan een auto total loss verklaard worden. Dit is het geval als de auto simpelweg niet meer hersteld kan worden, maar is ook het geval als de reparatie duurder uitvalt dan de huidige waarde van de auto. In dat geval is het economisch niet meer verantwoord om de auto te herstellen.

Wat je op zo’n moment kunt doen? Je kunt bijvoorbeeld contact leggen met Autoinkoopbv.nl. Je kunt echter ook nog voor andere mogelijkheden kiezen om jouw kapotte auto te verkopen. Hoe je dit precies kunt doen, vind je in dit artikel terug.

Mogelijkheid 1: door het schadebedrijf/dealer laten verkopen

De eerste mogelijkheid is eigenlijk de makkelijkste: je kunt de verkoop van jouw auto overlaten aan het bedrijf waar jouw kapotte auto nu staat. De kans is groot dat dit bedrijf connecties heeft, waardoor binnen een kort tijdsbestek jouw auto verkocht is.

Mogelijkheid 2: via internet verkopen

Ook kun je als particulier zijnde jouw kapotte auto via het internet verkopen. Houd hierbij wel rekening met extreem lage biedingen; handelaren willen immers voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Mogelijkheid 3: een opkoper bij jou in de buurt contacten

Ongeacht waar je woont, kun je bij jou in de buurt wel een opkoper vinden. Woon je bijvoorbeeld in Den Haag of in de buurt van de Hofstad? Dan kun je op zoek naar een Auto inkoop Den Haag. Bij een dergelijke opkoper ben je aan het juiste adres om jouw kapotte auto snel en moeiteloos te verkopen.

Kies bij voorkeur altijd voor een opkoper bij jou uit de buurt. Met een dergelijke opkoper kun je snel en gemakkelijk een deal maken en de auto op laten halen. Uit eigen ervaring weten wij dat dit veel tijd en moeite scheelt.

Wat is de beste mogelijkheid?

In principe heb je de keus uit bovenstaande drie mogelijkheden. Naar welke mogelijkheid gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Wij kunnen je aanraden om voor jezelf een goed vergelijk te maken. Alleen door een goed vergelijk te maken, kun je uiteindelijk de hoogste prijs voor jouw kapotte auto ontvangen. Veel succes!