Lichtmetalen velgen kunnen een groot verschil maken in een auto of motor, met verbeterde handling en een mooie uitstraling. Hierdoor upgraden liefhebbers al jaren naar grotere wielen, ter vervanging van basisstalen wielen en wieldoppen om een voertuig van anderen te onderscheiden en een soepelere rit te bieden.

De halteplaats bij de reparatiefaciliteit. Om te profiteren van deze trend, fabrikanten zijn begonnen met hun styling te veranderen aan te spreken op de vraag van de consument naar grotere en flashier wielen, het uitrusten van zelfs alledaagse voertuigen zoals SUV’s, compacte auto’s, bestelwagens, en motorfietsen met een grotere diameter lichtmetalen wielen.

Hoewel ze er geweldig uitzien, vormen lichtmetalen wielen een probleem. Wielen van Europese fabrikanten zoals Volvo, evenals 2- en 3-delige wielen, zoals BBS, hebben de neiging om zacht te zijn en zijn gemakkelijker beschadigd. Wanneer ze beschadigd zijn – gebogen of beteugeld, onder andere potentiĆ«le problemen – moet je ze volledig vervangen?

Het vervangen van uw wielen – via een dealer of lokale performance wheel shop – kan honderden dollars kosten en dagen duren, afhankelijk van de ernst van de schade.

Noodzaak, zeggen ze, is de moeder van de uitvinding. Omdat het vervangen van een fabriekswiel kan variĆ«ren van $ 350 tot $ 2.000 per wiel (voor sommige Porsche wielen), degenen die niet willen investeren in wielvervanging van een dealer begon te vragen over het hebben van hen “gebogen” terug uit – en de velg reparatie-industrie was geboren.

Zolang de veiligheid is geen probleem (dat is wanneer een wiel kan worden gerepareerd door een professionele technicus zonder afbreuk te doen aan het leven van de passagiers vertrouwen op het wiel om zijn werk te doen), dan lichtmetalen wiel reparatie is een uitstekende keuze voor economie en cosmetische restauratie. Maar als een wiel zwaar beschadigd is, brengt Metro Wheels uw veiligheid niet in gevaar.