Met de taxi in coronatijd, hoe zit dat?  

Een taxi pakken na het stappen, of een taxi pakken voor werk. Voor veel situaties pakten we een taxi. Door de coronacrisis is dit voor veel mensen afgenomen. Omdat je de deur minder uit hoeft, heb je ook minder vervoer nodig. Logisch, maar wat nou als je nu wel een taxi nodig hebt? Kan dat gewoon in coronatijd, en hoe gaat dat dan in zijn werk? In dit blog vertellen we je er alles over!  

Een taxi nemen, kan dat?  

Het antwoord op deze vraag is ja! Ook in deze tijd kun je nog gewoon een ritje met een taxi maken. Wel moet je rekening houden met een aantal zaken. Zo is het belangrijk dat je indien mogelijk reserveert voor een taxi. Je reist alleen met de taxi als je geen gezondheidsklachten hebt. Heb je klachten, dan neem je dus geen taxi en blijf je thuis. Een chauffeur kan ook een gezondheidscheck uitvoeren. Hij vraagt dan of je klachten hebt die bij het virus passen. Is dat het geval, dan kun je helaas niet mee. Daarnaast is het de bedoeling dat je een mondkapje draagt in de taxi als er meer passagiers zijn. Als je de enige passagier bent is dit niet het geval.  

Normaal krijg je vaak extra service van een taxi. Zo opent een chauffeur vaak je deuren en tilt je bagage in de kofferbakruimte. In deze tijd vraagt een chauffeur je om dit zo veel mogelijk zelf te doen. Kun je dit niet zelf, dan is er natuurlijk altijd nog hulp beschikbaar.  

Extra maatregelen  

Er zijn bij de meeste taxibedrijven veel extra maatregelen getroffen. Hierdoor weet je zeker dat je ook in deze tijd veilig kunt reizen. Taxi Groningen heeft bijvoorbeeld een aantal maatregelen opgesteld. Zo zijn de taxi’s uitgerust met speciale schermen. Hierdoor ben je minder in direct contact met de chauffeur. Daarnaast is in alle taxi’s handgel aanwezig. Verder zit je altijd in een ontsmette en schone taxi. Na elke rit worden taxi’s namelijk ontsmet. Dit geldt ook voor het pinapparaat. Na elke transactie wordt deze ontsmet. Zo loop je weinig risico. Dit zijn de extra maatregelen van dit taxibedrijf maar er zijn natuurlijk nog veel meer taxi’s die deze maatregelen hanteren.  

 

Opzoek naar een veilige en goedkope taxi? Kijk dan eens naar goedkoopste taxi Groningen. Je kunt deze dus gewoon reserveren en nog steeds op een veilige manier reizen!