Het is geen verrassend nieuws als we je vertellen dat het importeren van auto’s een enorme vlucht heeft genomen. 2021 Lijkt wat dit betreft nu al een recordjaar te worden. Elke auto die wordt geïmporteerd in ons land moet langs de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Deze RDW voert keuringen uit en zorgt voor een Nederlands kenteken. De RDW passeren gaat simpelweg niet, want zonder RDW goedkeuring en kenteken mag je simpelweg de weg niet op. De wachttijden bij de diverse RWD keuringsstations lopen alleen maar verder op en de verwachting is dat dit op korte termijn niet zal verbeteren.

 

De vraag naar importauto’s is uiteraard niet voor niets zo groot. Het zijn zeker niet alleen particulieren die over de grens kijken en ook daadwerkelijk kopen. Steeds meer autohandelaren en zelfs merkdealers besluiten om over de grens hun handelswaar in te gaan kopen. De prijzen van zowel nieuwe -als gebruikte auto’s liggen in het buitenland vaak vele duizenden euro’s lager dan bij ons. En vaak krijg je voor dit geld ook nog eens veel meer auto. Duitsland staat wat het importeren van auto’s nog steeds bovenaan de lijst. Naast eerder genoemde factoren speelt ook de betrouwbaarheid van de Duitse autobranche hierin een belangrijke rol.

De lange wachttijden bij het RDW zijn zeker vervelend te noemen, maar laat je hier niet door tegenhouden. Het geldelijk voordeel van een importauto is namelijk vaak zo groot dat wachten ook echt loont. Dit zelfs na afdracht BPM, kosten van transport, verzekering, keuring en wat al niet meer zij. Overigens is het aan te raden om je goed te verdiepen in deze kosten (hier een overzicht), want hierop kun je vaak ook veel geld besparen. Met name de BPM is een punt van aandacht als het gaat om besparen van kosten. Verschillende rekenmethoden die je kunt hanteren maken de BPM berekening tot een ingewikkelde klus. Tip vraag een BPM kostenberekening aan gratis en vrijblijvend bij easyimport.

 

Heb je jouw zinnen op het importeren van een auto gezet? Je kunt er dan ook voor kiezen om een hierin gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Zij kennen de weg, hebben een streepje voor bij de RDW qua wachttijd en nemen zorg en onnodige kosten uit handen.