Je hebt misschien al mensen op hun elektrische scooter voorbij zien scheuren en misschien denk je dat een e-scooter ook goed bij jouw woon-werkverkeer past.

Een e-scooter is immers een milieuvriendelijk vervoermiddel dat even handig als leuk is. Maar hoe kies je een scooter van hoge kwaliteit die jouw veiligheid vooropstelt? We hebben deze koopgids voor elektrische scooters voor beginners samengesteld om je te helpen beslissen.

Dingen om te overwegen bij het kopen van een elektrische scooter

Ontwerp

Als je er niet uit wilt zien als een kind op een kick scooter, kies dan voor een e-scooter met een elegant design. Terwijl sommige scooters rommelige bedrading hebben, heeft de slanke E-scooterscooter alles in het stuur verwerkt.

Alle bedieningselementen zijn direct binnen handbereik, en het opvouwbare ontwerp maakt de E-scootergemakkelijk te dragen en op te bergen. Je kunt zelfs de kleuren van je scooter aanpassen aan je persoonlijke stijl. Hoewel er cool uitzien tijdens je rit misschien niet je hoogste prioriteit is, is het zeker het overwegen waard.

Gewicht

Bij het kiezen van een e-scooter moet je rekening houden met zowel het gewicht van de scooter, wat invloed heeft op de draagbaarheid, als de gewichtslimieten voor berijders. Denk aan uw woon-werkverkeer en hoeveel gewicht u de trap op kunt manoeuvreren of in de bus kunt houden.

De E-scooter is een van de lichtere scooters op de markt, met een gewicht van slechts 23-26,5 kg, afhankelijk van de motor die je kiest. De E-scooter is gebouwd voor gebruikers die niet meer dan 25 kg wegen.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/

Kilometers per lading

De levensduur van de accu van een e-scooter bepaalt hoe vaak je de scooter moet opladen. Als je lange afstanden gaat afleggen met je elektrische scooter, wil je er zeker van zijn dat je met een volle lading in ieder geval komt waar je moet zijn.

Je zult ook willen kijken naar hoe lang het duurt om je scooter op te laden en hoe draagbaar het accupakket is. De E-scooter heeft een bereik van 15,5 mijl en het duurt slechts 4-5 uur om hem volledig op te laden.

Maximale snelheid

Hoe snel wil je gaan, snelheidsduivel? Zorg ervoor dat je een scooter kiest die je bij kan houden, maar houd bij het beantwoorden van deze vraag ook rekening met de weersomstandigheden en de veiligheid. De topsnelheid van de meeste elektrische scooters ligt rond de 20 mph, maar misschien hoef je niet zo snel te rijden. De E-scooter haalt op zijn snelst 17 mph.

Motorvermogen

Kies een elektrische scooter met ten minste 250 watt vermogen. Dat is voldoende om je over vlak terrein en over kleine heuvels te brengen. Een scooter met dubbele motor, of een krachtigere enkele motor, is een betere keuze voor iemand die in een gebied met veel heuvels woont.

Als je een steile heuvel op gaat, zal zelfs een 500-watt motor je afremmen.

Verlichting

Om uw veiligheid te garanderen, moet u ervoor zorgen dat u voldoende verlichting heeft voor uw e-scooter. Je kunt altijd extra verlichting voor je e-scooter kopen, maar de beste scooters hebben goede verlichting ingebouwd. Als je in het donker rijdt, heb je zowel voor- als achterverlichting nodig. De E-scooter is uitgerust met LED-koplampen met hoge helderheid en LED-achterlichten.

Remmen

Er zijn een paar verschillende soorten remmen beschikbaar voor e-scooters:

– Elektrisch of regeneratief

– Voetremmen

– Trommelremmen

– Schijfremmen

Van deze types zijn schijfremmen het meest effectief en betrouwbaar, maar ze worden meestal alleen aangetroffen in de duurste elektrische scooters. Elektrische remmen vergen geen onderhoud en werken goed in combinatie met een voetrem, zoals bij het E-scooterremsysteem. De remweg op droog wegdek van de E-scooter is slechts 2 meter.

Banden

Elektrische scooters zijn verkrijgbaar met luchtbanden of luchtloze banden. Hoewel luchtbanden meer schokabsorptie bieden, vergen ze ook meer onderhoud dan luchtloze banden. De E-scooterheeft airless rubberen banden die geventileerd zijn voor schokabsorptie, zodat je kunt genieten van een soepele rit zonder het risico van een lekke band.

Favoriet: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

Prijs

Hoewel je een breed scala aan prijsopties hebt bij het kopen van een elektrische scooter, neemt de kwaliteit meestal toe met de prijs. De meeste high-end scooters voor volwassenen kosten minstens $ 600, maar je krijgt meer functies als je meer uitgeeft dan dat.

Garantie

Niet alle e-scooters worden geleverd met een garantie waar je op kunt rekenen, en je moet vooral voorzichtig zijn als je rechtstreeks in het buitenland koopt. Er zijn ook veel goedkope scooters beschikbaar op Amazon die niet worden geleverd met een garantie om uw aankoop te beschermen. De elektrische scooters van E-scooter hebben daarentegen een garantie van een jaar. En als er een defect optreedt in de eerste drie maanden, sturen wij u een gloednieuwe scooter.